Tyk-terapi

Føler du at din krop er forkert og at du burde gøre noget ved den enten med træning eller ved at spise sundt? Og straffer du nogle gange dig selv med træning og ved at spise mindre end du har lyst til? Måske mister kontrollen og spiser uhæmmede mængder mad? Eller eksploderer du pludselig i vredesudbrud og tudeture, fordi det hele bliver for meget?
 
Synes du det er svært at sætte grænser og sige nej til f.eks. aftaler, du ikke har lyst til?
 
Lever du et liv, hvor du føler at du mangler noget eller at noget ikke er som det burde være?
 
Føler du dig fanget i det der hamsterhjul og bliver sur på din ægtefælle, fordi han formår at holde fri fra det?
 
Eller synes du måske at din mor eller svigermor er alt for meget og blander sig i ting, der ikke er hendes at blande sig i, selvom du elsker hende?
 
Du er slet ikke alene og alle de her ting, er noget der fylder for dig, fordi du ikke kender dine egne grænser og dermed ved hvordan du sætter grænser for dig selv og for andre.
 

Hvad er tyk-terapi?

Kommer snart …

Grænsesætning og selvværd

Der er god grund til at du ikke får sat grænser, for hele vores liv har vi lært at ignorere og undertrykke vores grænser.

Når vi som børn blev afkrævet et kram, som vi ikke havde lyst til at give.

Eller når vi fik at vide at vi skulle stoppe med at græde, hvis de voksne skulle tage os alvorligt.

Eller når vi som unge (kvinder) lærte at vi skulle klæde os på en bestemt måde, for at andre kunne behandle os ordentligt og respektere vores til- og fravalg.

Og alt for mange gange har vi fået at vide at vi ville være nemmere at tage alvorligt, hvis ikke skældte ud og blev kede af det, når noget var ubehageligt eller uretfærdigt.

Alle disse eksempler er helt almindelige oplevelser, hvor vi har lært at vores grænser ikke er værd at respektere.

Det dårlige ved ikke at sætte grænser og ikke at blive respekteret når man sætter grænser er at det i længden nedbryder vores selvværd. Og vi stopper til sidst med at forsøge at sætte grænser for andres adfærd over for os. Og det sætter sig ofte som kropsubehag.

Det gode er at man kan opbygge sit selvværd og selvtillid ved at lære at sætte grænser igen. Og med en god grundforståelse af hvad grænsesætning er og ser ud, kan man begynde at opbygge sit selvværd uden at lægge sit liv om. For selvom dit liv kan føles som et hamsterhjul af og til hvor du ikke er hovedrollen, er det stadig det liv du har valgt og det kan godt være et godt liv hvor du er lykkelig, hvis du tager ansvar for din egen glæde i det. Uanset hvordan din krop måtte se ud.

Det er ikke din ægtefælles skyld at du bliver ved med frustreret at smøre madpakker mens han tager en lur, går til fodbold eller spiller computer. Du ender i den situation igen og igen, fordi du ubevidst ikke selv mener at du fortjener en pause eller at pauser er spild af dyrebar tid.

Det er ikke din mor eller svigermors skyld at du ikke sætter grænser, når hun kommer væltende ind i dit hjem og flytter rundt på indholdet i dine køkkenskabe. Og hun stopper helt sikkert ikke med det, før du tager ansvar for dit liv, dit hjem og dine grænser.

Det er ikke din krops skyld, at du bliver ved med at nive dig i maveskindet og tvinge dig selv til at løbe en tur eller spise en gulerod mere som du ikke har lyst til. Og du får det helt sikkert ikke bedre af at gøre det, for så havde det virket nu.

Det hele handler om dig og dit selvværd. Og at du inderst inde frygter at de mennesker du elsker, vil forlade dig, hvis du er til besvær. Det er sådan lavt selvværd fungerer og det rammer desværre især kvinder og bliver ofte omtalt som et pleaser-gen.

Men du kan aldrig please og behage andre så meget at du selv bliver glad af det.

Vil du have hjælp til at lære at sætte grænser og begynde at opbygge dit selvværd og der igennem dit syn på din krop, så book en uforpligtende afklaringssamtale. Vi finder sammen en tid der passer til dig og dit liv, så du kan finde ud af om jeg er den rigtige til at  hjælpe dig.

Jeg drømmer om at mennesker bliver taget alvorligt!

Grænsesætning kan se ud på mange måder og mange tror at det altid er stort og voldsomt, og det har de ikke lyst til, men sådan behøver det ikke være. Grænser kan sættes på mange måder som kan spænde fra at lære grænserne at kende, at snakke med personen der overskrider dine grænser og til at smække med døren i raseri.
Hos mig kan du lære at sætte grænser afhængigt af situationen og relationen du er i. Sammen tager vi udgangspunkt i situationer fra dit liv, hvor du er blevet ked af det, har fået en knude i maven, er endt ud i angstanfald og der hvor du bagefter står og føler at det var dig, der var urimelig. Du får konkret viden til og om grænsesætning og vi dykker sammen ned i hvad der gør at du ikke selv føler at du må sætte grænser.
Alt foregår i dit tempo og med største respekt for de grænser du er ved at genfinde og den grænsesætning du er ved at genoptræne.
I et forløb kigger vi på de situationer du har oplevet siden sidst og vi udforsker hvordan din indre pleaser ser ud og hvad det er hun er bange for.
 
Mine erfaringer viser at en samtale kan rykke på meget, men at der ofte er et behov for flere samtaler for at blive så sikker i sig selv og sine grænser, at man selv kan arbejde videre.
 
Jeg anbefaler at man satser på mindst 5 samtaler som en start. Min erfaring er at man efter det, begynder at have opbygget viden og erfaring til at behovet for støtte og vejledning aftager.
 
 
Priser:
 
Afklaringssamtale (25 minutter) 75 kr 
 
1 samtale (55 minutter) 800 kr