Uge sex - Ivy-Oak og Regina snakker om køn og krop

Vi har arrangeret den perfekte Uge Sex-pakke til jer, som mener at seksualundervisning ikke bare skal handle om sex, men i lige så høj grad handler om vores forhold til at have en krop og et køn.
Nu har du en fremragende mulighed for at udlicitere den del af seksualundervisningen til to personer, som ved hvad de snakker om. 

Ivy-Oak fortæller om hvordan vores traditionelle måde at tale om køn på afholder mange mennesker fra at føle sig velkomne forskellige steder i verden. De fortæller bredt om både transkønnethed men især om den brede paraply kaldet non-binært, som befinder sig udenfor den binære kønsopdeling mand/kvinde. Herunder fortæller de også om mange af de forskellige pronominer der kan følge med og hvad de betyder. Ivy-Oak kommer med ideer til hvordan man kan få non-binære til at føle sig mere velkomne – både på skoler og i samfundet, men i høj grad også i venskaber.

Regina giver et grundigt indblik i hvordan skønhedsidealer og sociale medier påvirker vores forhold til at have en krop og hvor glade vi er og sætter den i en kontekst hvor kropspositivitet er vejen til ikke at give sin krop skylden for de problemer man oplever i et liv som i forvejen er presset af uddannelse, relationer og andres forventninger til en.

Om Ivy-Oak

Ivy-Oak er nonbinær og personen, der gemmer sig bag Instagram-profilen Tanker Om Køn. I sit kønsaktivistiske arbejde bruger de sig selv, men giver også i høj grad mikrofonen videre til en bred vifte af mennesker med kønsidentiteter, der ikke passer ind i normen. Ud over dette er der fokus på hvordan vores sprog er gennemsyret af en kønnethed, som forhøjer drenge og mænd til at være udgangspunktet for at være menneske og alt andet bliver dermed til afvigelser.
Ivy-Oak har desuden været en stor drivkraft bag borgerforslaget “Afskaf de kønsopdelte navnelister”, hvor de sammen med andre kæmper for at alle skal have frihed til selv at vælge sit fornavn uagtet det køn man måtte have.
Ivy-Oak er kønsdiversitetskonsulent og arbejder frem mod at starte egen virksomhed med kønsekspanderende rådgivning til kommende forældre og queer familier generelt.

Om Regina:

Regina er tyk, sådan har det altid været. Hvis man altså ser bort fra de 5 år hvor hun sultede sig selv til en spiseforstyrrelse – og samtidig fik ros for sit vægttab fra både lægen og vennerne. De sidste 5 år har Regina brugt på at finde ro med og kærlighed til sin tykke krop og har i processen opdaget at den kan alt muligt dejligt og sejt. Nu er Regina f.eks. burlesqueperformer, croquismodel og afholder workshops om hvad man kan bruge sin fantastiske krop til, som bringer glæde og velvære.
Regina er uddannet socialpædagog, men blev syg med stress af arbejdet. Nu bruger hun sine pædagogiske kompetencer som professionel tykaktivist i sin virksomhed Tyrannosaurus Regs, hvor hun blandt andet er forfatter, foredragsholder og tilbyder tykterapi. Regina er desuden vært og tilrettelægger på Den kropskærlige podcast, hvor forskellige gæster fortæller om deres oplevelser med at eksistere i verden.

Alt det praktiske:

Oplæggene afholdes i uge 6 (6. februar til 11. februar 2023).

Arrangementet henvender sig primært til elever i folkeskolens udskoling, efterskoler og ungdomsuddannelser. Studerende på f.eks. lærer- og pædagoguddannelsen vil dog også kunne få stort udbytte af oplæggene. Rækkefølgen på oplæggene kan variere og det anbefales at der sættes tid af til en pause på cirka 10 minutter  mellem oplæggene.

Begge oplæg tager cirka 45 minutter og der er tid til spørgsmål efterfølgende for dem der har lyst.

Vi har ikke en fast øvre grænse for antal deltagere, så I må fylde jeres foredragssal eller auditorium op. Dog skal der være mikrofon og højtalere tilgængeligt hvis der er mere end 80 deltagere.

Den samlede pris for begge oplæg i Uge Sex er 12.000 kr inklusive kørsel i Jylland, Fyn, Sjælland og brofaste øer. (Normalpris for oplægget er 15.000 plus kørsel).

Kontakt Regina via kontaktformularen eller send en mail til tyrannosaurusregs@gmail.com for at booke foredrag på din skole eller for at høre mere.