Foredrag

Hvis du er på jagt efter “Uge sex – Ivy-Oak og Regina snakker om køn og krop”, så tryk her

Alle foredrag tager udgangspunkt i forståelse af krop og hvordan vores fælles normer og kultur påvirker vores forhold til og forståelse af os selv som mennesker.

Tykfobi for begyndere
Lige nu oplever vi en opblomstring i den kropsaktivistiske kamp, hvor især tynde kvinder kræver retten til at elske deres krop som den er. Denne kamp tager desværre fokus fra de underliggende magt- og undertrykkelsesstrukturer, som gør kropsaktivismen aktuel. For at forstå hvorfor vi skal reclaime vores kroppe, bliver vi nødt til at grave dybere ned og forstå hvorfor vi tror vores kroppe er et problem til at starte med.
Foredraget er en skitsering af hvorfor vi aldrig kommer videre med kropsaktivisme og -positivitet så længe vi ikke forholder os til det grundlæggende problem – tykfobi.
Med kendte eksempler fra populærkulturen tager Tyrannosaurus Regs os i hånden og viser os hvad tykfobi er og hvorfor det er vigtigt at snakke om – uanset om man selv er tyk eller tynd.

Foredraget henvender sig til alle der måtte interessere sig for kropspositivitet og kropshad og er især velegnet til folkeskolens ældste trin, ungdomsuddannelser og ungdomshøjskoler.

Jeg har en krop
… og jeg må gerne være her, det må du også!
Går du også rundt og niver dig selv i dellen, slæber dig i fitnesscenteret et par gange om ugen eller tror at en cellerijuicekur er det der endelig kommer til at gøre dig lykkelig?
Skal du bare lige tage dig sammen til at træne og spise rigtigt, for at føle at din krop ikke er lavet af en sæk kartofler?
Stop lige der, for det kunne da lyde som om du er blevet ramt af slankekurskultur! Og det er uanset om du nogensinde har været på en slankekur eller ej.
Kropsaktivist og normkritiker Tyrannosaurus Regs har selv været på slankekure i årevis men har nu lagt dem bag sig. Hun vil redegøre for hvorfor slankekurskultur er noget der påvirker os alle, tyk som tynd, og hvorfor vi bør beslutte os for at sende den på pension. Der vil blive udelt spark i røven til både publikum, kulturen og kapitalismen – men med et håb om at et nyt perspektiv på samfundets strukturer kan få os til at slippe noget af den skam vi er flasket op med.
Måske vi endda kan tilgive os selv at vi overhovedet har en krop.

Foredraget henvender sig til alle der har været på slankekur en eller flere gange i deres liv, alle med en krop og alle der kender nogen, som har en krop.
Foredraget er især velegnet til højskoler, aftenskoler og arrangementer i lokale foreninger.

Tykke menneskers møde med sundhedsvæsnet
Mange tykke mennesker oplever at mødet med sundhedsprofessionelle er både grænseoverskridende og umyndiggørende. Regina Fjendbo kommer med et pædagogisk og aktivistisk bud på hvordan sundhedsprofessionelle kan gøre mødet med sundhedsvæsnet tryggere og bedre for tykke mennesker ved at undersøge og anerkende sin egen bias over for kropsvægt og -størrelse og ved  anerkende den magtposition, man som sundhedsprofessionel har i relationen til patienten. Regina udfolder de samfundsmæssige og kulturelle fortællinger vi alle lære om tykke mennesker og kommer med eksempler fra bl.a. populærkultur på hvor fortællingerne kommer fra og eksempler fra eget liv på hvordan disse fortællinger er med til at skade tykke menneskers sundhed og livskvalitet.
Regina er tykaktivist og går under kunstnernavnet Tyrannosaurus Regs. Hun har i flere år arbejdet indgående med den diskrimination og stigmatisering tykke mennesker bliver mødt med i verden og ønsker at udbrede denne viden, så både tykke og tynde mennesker kan få lov at leve et liv uden skyld og skam og hvor de behandles ligeværdigt.
Efter oplægget er der mulighed for at stille uddybende spørgsmål og til generel fælles reflektion over emnet.

Foredraget anbefales især til sundhedsprofessionelle og pædagogiske uddannelser, men alle professioner som har borgerkontakt kan have stor glæde af foredraget.

Alle foredrag kan leveres på dansk eller engelsk

Kontakt mig for at få et tilbud.

Brug kontaktformularen for booking af foredrag.