Månedens feminist ved Dansk Kvindesamfund.

Dansk Kvindsesamfund (DKS) har iværksat et nyt projekt som de kalder månedens feminist. Man kan mene hvad man vil om DKS og inklusion og diversitet er ikke de de er mest kendt for, men jeg tænkte at jeg ville sende et bidrag for en god ordens skyld, da det jo måske kunne give lidt mere bredde end der ellers normalt fremgår af deres sociale medier.

Mit bidrag endte med at jeg blev kåret til månedens feminist for marts 2021 og her kommer mit bidrag:

Jeg er træt! 

Ikke bare den slags træt, som kommer af at jeg ikke har sovet nok siden jeg blev konfirmeret for 20 år siden, men en helt anden slags træt. En eksistentiel træthed om man vil.

Jeg er træt af politik, træt af uddannelsessystemet, arbejdsmarkedet, rettigheder og pligter og faktisk bare det hele.

Jeg lever og er opvokset i et af verdens allermest stinkende rige lande og alligevel er jeg træt. Af alt!

Træt af tykfobi som gør at jeg ikke bliver behandlet ligeværdigt. Træt af transfobi, som gør at andre ikke bliver behandlet ordentligt. Træt af racisme, homofobi, sexisme, krops kapableisme, klassicisme, middelklasse og alle arbejdsgiverne.

Jeg er træt af at være noget før jeg er nogen. Arbejdskraft, samfundsborger, kvinde, tyk …

Jeg er træt af at være træt!

Jeg gider fandeme ikke mere. Jeg trænger til en pause og det ved jeg at du, der læser med, også gør!

For vi er alle trætte. 

Vi lever i et af verdens rigeste lande og alligevel har vi aldrig tid til bare at slappe af, holde en pause og tage en lur.

Åhhh, hvor kunne jeg ellers godt trænge til en lur. Bare lige sådan 20 måneder på den ene side og så 20 mere på den anden. Så tror jeg måske at jeg ville blive lidt friskere.

Men jeg har sgu ikke lige haft tid, for der var først lige 2 år i dagpleje og så 3 år i børnehave. De blev efterfulgt af 10 år i folkeskole og 1 på efterskole. Derefter kom 3 år på gymnasiet, et par år med arbejde, så videre på uddannelse og så videre til voksenarbejde … og goddag stress! Hvor langt i programmet kom du mon før det skete?

Men nu har jeg meldt mig ud! Jeg gider fandeme ikke mere, for jeg er så træt.

Nu vil jeg bestemme over mit liv, så jeg har sagt mit job op og startet min egen feministiske virksomhed – for jeg vil have lov at sove når jeg er træt og jeg vil selv tjene de penge mit arbejde er værd. Jeg er tykaktivist og omsorgsaktivist og jeg vil gerne lære andre at passe på sig selv og gøre mindre. For vi har allerede gjort alt for meget hele vores liv, som vi ikke selv fik lov at bestemme og nu må det fandeme være nok! Nu holder vi fandeme pause og så må de være arbejdsgiverne, politikkerne og samfundets tur til at arbejde for os.

Skriv en kommentar